بین نظریه‌ها و دیگر چیزهایی که استادان دانشکده‌های معماری و دستیاران آنها به دانشجویان یاد می دهند و چیز واقعی که همان «بنا»‌ است، اختلاف بسیاری وجود دارد. به همین خاطر، من به جوانان توصیه می کنم که دانشکده‌ خود را با دقت انتخاب کنند، استادان خود را با دقت انتخاب کنند و سعی کنند در محلی درس بخوانند که معماری در آن به شکل یک کل مجموع تدریس می گردد، نه به شکل یک تئوری. در محلی درس بخوانید که معماری را مثل یک راه برای زندگی به شما یاد می دهند.

در مدارس معماری، تاکید بیش از حدی بر مسائل انتزاعی وجود دارد؛ یعنی این که دانشجوها نظریه، ایده یا کانسپت صحیحی داشته باشند. این تاکید بیش از اندازه روی انتزاع سبب می‌شود زندگی واقعی در حاشیه واقع شود.

موضوع این مقاله بررسی کتاب معماری اندیشی نوشته پیتر زومتور و با ترجمه علیرضا شلویری است که توسط انتشارات حرفه ی هنرمند چاپ شده است. زومتور متولد سال 1943 در بازل سوییس و برنده ی جایزه ی پریتزکر معماری در سال 2009 و مدال طلای بریتانیا در 2012، از تاثیرگذارترین معماران معاصر است.او از سال 1979، اتلیه ی معماری خود را در هالدن اشتاین سوییس تاسیس کرد تا به آموزش معماری بپردازد.

کتاب حاضر، مجموعه ی سخنرانی های وی در باب معماری از سال 1988 تا 2014 در سمپوزیوم ها و آکادمی های مختلف معماری است. در کتاب مذکور، زومتور اندیشه های خود را درباب معماری به شکلی ساده و روزمره بیان میکند. کشف راز تاثیرگذاری زومتور در معماری، دغدغه بسیاری از معماران و پژوهشگران بوده که کتاب حاضر راه را بر این دسته جهت شناخت اندیشه های این معمار سوییسی می گشاید. زومتور در این کتاب از خاطرات کودکی و نوجوانی خود تا افکار خود در طراحی سخن میگوید. از مشاهدات خود در زمان بازدید از بناها مینویسد و سوالاتی که در زمان بازدید از بناها به ذهنش خطور میکند. از آموزش معماری و چگونه آموختن معماری میگوید و چگونگی خلق آن، موسیقی و نور.

کتاب ” معماری اندیشی” به جهت نثر ساده و روان آن و بیان افکار توسط خود معمار، برای دانشجویان و یا معمارانی که به اندیشه های زومتور علاقه مندند، میتواند اثری جذاب به شمار رود.